Új “felugró” értesítés érkezik a Windows 10 felhasználókhoz a Microsofttól

A Microsoft a napokban szép csendben elkezdte egy olyan “frissítés” terjesztését a Windows 10-ekre, ami hivatalos leírása szerint “egy új felhasználói felületi (UI) funkciót tartalmaz” a szóban forgó rendszerek számára. Az említett “új funkció” ugyanakkor nem más, mint annak a teljes képernyős hirdetésnek a megjelenítése, aminek célja a Windows 11 rátukmálása a még mindig a régebbi Windows-t használókra. 

“Ha a frissítés telepítve van, a Windows megpróbálhatja letölteni és telepíteni az eszközére a funkciófrissítéseket, ha közeledik vagy elérte a jelenleg telepített Windows-verzió támogatásának végét. A funkciófrissítések új funkciókat kínálnak, és segítenek az eszköz biztonságának megőrzésében”, írja a KB5001716-ről a Microsoft. 

“A frissítés telepítése után a Windows rendszeres időközönként megjeleníthet egy értesítést, amely tájékoztatja önt azokról a problémákról, amelyek megakadályozhatják, hogy Windows Update naprakészen tartsa az eszközt, és védelmet nyújtson az aktuális fenyegetések ellen. Előfordulhat például, hogy megjelenik egy értesítés, amely arról tájékoztatja, hogy az eszköz jelenleg olyan Windows-verziót futtat, amely elérte a támogatási életciklus végét, vagy hogy az eszköz nem felel meg a Windows jelenleg telepített verziójára vonatkozó minimális hardverkövetelményeknek”.

Az egyetlen jó hír, hogy a cég állítása szerint a “frissítés figyelembe veszi a teljes képernyős, a játék, a csendes idő és a fókuszsegéd módokat” – ami alatt nyilván azt kell érteni, hogy ha ezek közül bármelyik aktív, akkor nem zaklatja a felhasználókat a frissítési ajánlattal. 

Ugyanakkor ha egyszer felbukkan, akkor egyáltalán nem magától értetődő, hogy miként is lehet a frissítést visszautasítani, mivel az erre szolgáló gombot a Microsoft jól eldugta a képernyőn a két, a frissítést engedélyező gombhoz képest.Korábban egyébként a képernyő felbukkanására csak otthoni felhasználók számíthattak, de most az már azokon a céges gépeken is meg fog jelenni, amik frissítését nem központilag menedzselik. 

Mindezt annak ellenére, hogy a Windows 10-et még legalább másfél évig ingyenesen is lehet majd frissíteni, előfizetési díjért cserébe pedig azt követően is.

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Vélemény, hozzászólás?

Közösségi média

Segítségre van szüksége?

Foglaljon időpontot ONLINE!

Válasszon a szabad időpontok közül és adja meg a szükséges adatokat.

A lefoglalt időpontban érkezik kollégánk!

Ne mardj le semmiről

Hírek, akciók és érdekességek

Nem küldünk érdektelen dolgokat, csak ami fontos lehet minden felhasználónak