A szupergyors adatok új dimenziója – Windows 11 az USB4 Gen 4 élén

Újabb forradalmi fejlesztés a tech világban! A Microsoft a Windows 11-hez bejelentett egy olyan újdonságot, amely megváltoztathatja az adatátvitel játékszabályait az USB-s eszközök terén.

Ebben a cikkben kivesézzük, miért olyan izgalmas ez a hír, és milyen előnyöket, valamint esetleges hátrányokat hozhat a mindennapi használat során.

Előnyök

A frissített USB4 Gen 4 specifikáció akár 80 Gbps-os sebességet is lehetővé tesz az adatátvitelhez, gyorsabb és hatékonyabb kommunikációt biztosítva. A fejlesztés elsősorban nagyfelbontású kijelzők és ultragyors külső tárolók esetében lehet forradalmi, még ha jelenleg még kevés ilyen eszköz van a piacon.

Hátrányok

Az új funkció csak azoknál a számítógépeknél működik, amelyek támogatják az USB4 Gen 4 specifikációt, és csak azokon az eszközökön, amelyek ugyancsak ezt a szabványt alkalmazzák. A jelenlegi piacon még kevés olyan külső eszköz található, amely ki tudja használni az új sebességi lehetőségeket.

Hol tart a fejlesztés?

A Microsoft a Windows 11 legfrissebb előzetes verziójában bevezette az USB4 Gen 4 támogatását, megnyitva ezzel az utat az ultra-gyors adatátvitel előtt. Az 80 Gbps-os üzemmód elsősorban azok számára lesz értékes, akik korszerű, magas teljesítményű kijelzőkkel vagy villámgyors külső tárolókkal dolgoznak.

Fontos megjegyezni, hogy a fejlesztés csak azoknál a gépeknél lesz elérhető, amelyek a specifikációt támogatják, így érdemes ellenőrizni, hogy a saját eszközeid alkalmasak-e erre a gyorsított kommunikációra.

Ez a hír mindenképpen egy lépéssel közelebb visz minket a még hatékonyabb és gyorsabb digitális világ felé. 

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Vélemény, hozzászólás?

Közösségi média

Segítségre van szüksége?

Foglaljon időpontot ONLINE!

Válasszon a szabad időpontok közül és adja meg a szükséges adatokat.

A lefoglalt időpontban érkezik kollégánk!

Ne mardj le semmiről

Hírek, akciók és érdekességek

Nem küldünk érdektelen dolgokat, csak ami fontos lehet minden felhasználónak