A tisztítás fontossága

Számítógép és Laptop tiszítás

Sokan nem tudják, hogy a számítógép és laptop tisztítás mennyire fontos vagy mennyire befolyásolja az eszköz működését.

Ebben a cikkben többet olvashatsz az ebből keletkezett hibákról és azok megelőzéséről.

Az évek alatt rengeteg tapasztalatot szereztünk, amiben hatamlas szerepe van a számítógépek karbantartásának.

Ez lehet hardveres vagy szoftveres karbantartás. Fontos a kettőt külön szedni, mert mind a kettőnek hatalma szerepe van, de mégsem függenek össze.

Belső tisztítás

A hardveres tisztítás, amit sajnos szinte minden felhasználó elfelejt megcsinálni és emiatt rengeteg baj is történhet.
Előre szeretném leszögezni, hogy aki nem tudja profi módon kitakarítani a gépét, azok inkább forduljanak szakemberhez, akik ezt a műveletet több éves rutinnal, speciális tisztítószerekkel és vegyszerekkel újszerűvé tudják átalakítani számítógépét vagy laptopját.


A leggyakoribb hiba, amit észrevesznek a felhasználók, hogy számítógépük vagy laptopjuk nagyon hangos és meleg. Ez a ventilátorba és a hűtőbordákba ragadt por miatt fordul elő leginkább. Ilyenkor megnövekszik drasztikusan a hőmérséklet és a hőháztartás nem optimális. Ebben az esetben sokszor fordult elő alkatrész meghibásodás, amit után cserélni kellett. Ez a legtöbb esetben megelőzhető, ha odafigyelünk.


Fontos, hogy a számítógép is meghálálja a törődést azzal, hogy sokáig és jól fog működni.


Sokan kérdezik, hogy mennyi időnként kell tisztítani a gépeket. Amire sajnos nincs olyan válasz, hogy évente vagy fél évente. Teljes mértékben a számítógép használatától függ. 


Egy otthoni számítógép, amit internetezésre, filmnézésre és kisebb dolgokra használnak nem fog olyan gyorsan koszos lenni, mint egy játékok szánt számítógép, amiben sok és nagyobb méretű ventilátorok vannak.
Nem utolsó probléma a helyszín adottsága. Itt gondolok a lakás tisztaságára vagy a környék porosságára.
Érdemes évente legalább megnézetni szakemberrel, még akkor is ha nem kell tisztítani. Ha mégis kell akkor azt igénybe is kell venni, ha Mi magunk nem tudjuk megcsinálni.
Fontos dolog, hogy a tisztítás során érdemes a hűtőpaszta állapotát is ellenőrizni. Az idő elteltével ugyanis képes kiszáradni és emiatt a hűtési feladatát sem lesz képes ellátni.

Külső tisztítás

Külső tisztításra rengeteg lehetőségünk van. A legtöbb számítástechnikai boltban vagy hipermarketben már kaphatók tisztítószerek, amivel tisztára tudjuk varázsolni a gépünket.

Billentyűzet tisztítására is van külön tisztítószer, de az otthoni nagyon puha ecsetek és mikroszálas kendők is tökéletesen megfelelnek.

A monitorok tisztítása kényesebb kérdés mert sok hozzá kapható tisztítószerre fel van tüntetve, hogy mindenféle kijelzőre használható, mégis sokszor tapasztaltuk, hogy kárt tett benne. Ilyen esetben érdemes nagyon odafigyelni mit is veszünk, esetleg kérjük ki szakemberek véleményét.

Lényeges dolog, hogy ha pl. egy laptopot szeretnénk tisztítani, azt csakis puha, nem nagyon nedves tisztítószeres kendővel tegyük, mert volt rá példa, hogy belefolyt a gép belsejébe és zárlatot okozott, amit drága javítási költséget vont maga után.

Zárásként annyit tudok hozzátenni, hogy egy minimális odafigyeléssel súlyos százezreket tudunk megspórolni, valamint rengeteg bosszúság mentes időt tölthetünk el számítógépünk vagy laptokunt használatával.

További információkért kattintson a gombra

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Vélemény, hozzászólás?

Közösségi média

Segítségre van szüksége?

Foglaljon időpontot ONLINE!

Válasszon a szabad időpontok közül és adja meg a szükséges adatokat.

A lefoglalt időpontban érkezik kollégánk!

Ne mardj le semmiről

Hírek, akciók és érdekességek

Nem küldünk érdektelen dolgokat, csak ami fontos lehet minden felhasználónak