Használt vagy új számítógép/laptop?

Sokszor felmerülő kérdés sok embernél, hogy használt (felújított) vagy boltból vadonat újat vegyek. Első gondolatra azt hiszi mindenki, hogy a válasz kézenfekvő, pedig távolról sem az. Ebben a bejegyzésben megpróbálom elmagyarázni mikor melyiket éri meg megvásárolni.
Ebben a dilemmában 2 fontos kérdés van:
  1. Mire szeretném használni (vásárlói igények)
  2. Mennyi összeget tudok rászánni
Amennyiben erre a kettő kérdésre tudjuk a választ nagyon könnyű dolgunk lesz, hiszen már csak az eszközt kell kiválasztani az adott kategóriákból.
Nézzük is meg az első kérdést, hogy mire szeretném használni.
A leg célszerűbb a döntés meghozatalában, ha folyamatosan kérdésekkel leszűkítjük a köröket.
Pl.:
-Szeretném vinni A pontból B pontba?
 Ha igen akkor egyértelmű a laptop. Ha nem akkor elsőre asztali számítógép a javaslat.
Rengeteg hasonló kérdésből le lehet szűkíteni, hogy mire is van szükségünk. Ám ezzel koránt sincs vége, hiszen mint a legtöbb embernek a vásárlási összeg meghatározza a döntés végeredményét.
Értelemszerűen, aki egy profi gépet szeretne mindenre IS, annak ára lesz, nem is kevés. De ezt sajnos el kell fogadni.
Ha „kisebb” használatra kell akkor jobban kinyílnak a kapuk a végösszegben is. Itt jön főleg képbe az a kérdés, hogy használt vagy új gépet vegyünk?
Tegyük fel, hogy van 200 000 Ft-unk laptop vásárlásra. Ha összehasonlítunk ugyan ebben az összegben egy új és egy használt (fejújított, garanciás) gépet akkor hatalmas különbségeket látunk. Ugyanis az új a legtöbb esetben nem éri meg.
Gyengébb alkatrészekkel és kijelzővel vannak felszerelve, valamint a bővíthetősége is kevés. Az anyaghasználata pedig legtöbb esetben alsókategóriás. Általában csak idegeskedés a vége.
Ezzel szemben egy használt laptop kb 2-4 éves, legtöbb esetben az üzleti szegmensből kikerülve, prémium minőséget biztosít, jobb, gyorsabb alkatrészeket és nagyobb bővítési lehetőséget nyújt.
Rengeteg cég árul így számítógépet általában 1-3 év garanciával, felújítva. Így aggódnunk sem kell, hogy mi lesz ha ezekkel baj történik.
Profi gépeket is lehet használtan vásárolni, bár azok kisebb rétegben találhatók meg a piacon garanciával, hiszen a nagyobb részük az üzleti felhasználásból és a folyamatos eszközpark cseréje miatt halmozhatnak fel nagy készleteket.
Tehát nagyon fontos, hogy a használt számítógép és laptop nem rossz csak tudni kell mit érdemes venni, az igényink szerint. Érdekes szakemberhez fordulni, akik azonnal tudják is a választ, hiszen nagy jártasságuk van az informatika világában.

Ha tetszett a bejegyzésünk kérlek oszd meg másokkal is.

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Vélemény, hozzászólás?

Közösségi média

Segítségre van szüksége?

Foglaljon időpontot ONLINE!

Válasszon a szabad időpontok közül és adja meg a szükséges adatokat.

A lefoglalt időpontban érkezik kollégánk!

Ne mardj le semmiről

Hírek, akciók és érdekességek

Nem küldünk érdektelen dolgokat, csak ami fontos lehet minden felhasználónak