Windows 11 és 12 környezetszennyezése: Óriási mennyiségű PC a szemétdombon?

Számos dolog változik a technológiában, de a legújabb hírek szerint az új Windows operációs rendszerek (Windows 11 és 12) körüli változások nem csak a szoftvereket érintik majd. A Canalys Research becslése szerint több százmillió PC-től szabadulhatunk meg, és ennek súlyos környezeti következményei lehetnek. Gyere velünk, és vessünk egy pillantást arra, miért lesz kritikus a Windows 10 támogatásának vége!

Miért kell erről beszélnünk?

Az áttérés az új operációs rendszerekre nem csak azt jelenti, hogy új funkciókat és dizájnt kapunk. Az igazi kérdés az, hogy mi történik a régi gépeinkkel. Kiderül, hogy a Windows 11 és 12 megnövekedett hardverkövetelményei miatt rengeteg PC válik majd kidobhatóvá, és ezzel komoly környezeti terhelést okozva.

Miért lesz jó nekünk?​

A friss operációs rendszerek fejlesztései hozhatnak magukkal új és hatékonyabb szolgáltatásokat, valamint jobb biztonságot. A támogatás megszűnése lehetőséget ad a Microsoftnak a legújabb technológiák bevezetésére.

Mi a hátránya?

Hatalmas mennyiségű PC válik kidobhatóvá, ami súlyos környezeti terhelést jelent. A felhasználók kénytelenek lesznek teljesen új gépet venni az új rendszerek futtatásához.

Miért káros a környezetre?

Az elavult gépek hulladékká válnak, és az e-szemét súlyos problémákat okoz a környezetünkben. A kidobott PC-k anyagaiból származó hulladék mennyisége akár a 480 millió kilót is elérheti, egyenértékűen azzal, mintha pár hónap alatt 320,000 autót vinnének a roncstelepre.

Mit tehetünk ez ellen?

Bár a változások elkerülhetetlenek, fontos, hogy felelősen kezeljük az elavult technológiát. Gondoljuk át, hogyan hasznosíthatjuk újra a kidobásra szánt PC-ket, és támogassuk azokat a kezdeményezéseket, amelyek a fenntartható informatikai megoldásokat ösztönzik.

A változás mindig kihívásokat hoz, de a PC Home Szerviz itt van, hogy segítsen a frissítési folyamatokban és az új környezetbarát megoldásokban. Az elkövetkező időszakban mindannyian tehetünk azért, hogy a technológiai fejlődés ne járjon környezeti áldozatokkal.

Válassz bölcsen, válassz fenntarthatóságot! 🌱🖥️

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Vélemény, hozzászólás?

Közösségi média

Segítségre van szüksége?

Foglaljon időpontot ONLINE!

Válasszon a szabad időpontok közül és adja meg a szükséges adatokat.

A lefoglalt időpontban érkezik kollégánk!

Ne mardj le semmiről

Hírek, akciók és érdekességek

Nem küldünk érdektelen dolgokat, csak ami fontos lehet minden felhasználónak