Asus ROG Zephyrus G14 (2022) teszt

Az Asus ROG Zephyrus G14 nemcsak mindenre alkalmas, amire egy laptopot úgy általában használni szokás, de kicsit még annál is többre, a friss generáció pedig minden téren előrébb lépett az előzőhöz képest.

 

Kompakt, erős, stílusos laptopot keresel, ami gamekedni és melózni is tökéletesen jó, mi több erősen ajánlott? Vagyunk így ezzel páran, te pedig szerencsésebb vagy az átlagnál, mert mindjárt mutatunk is egy remek választást.

Volt már szerencsénk tesztelni az Asus Zephyrus G14-et, amit akkor nemes egyszerűséggel „atomerőműnek” tituláltunk. Nos, mit mondjunk akkor az új generációra, a ROG Zephyrus G14-re?

Ez a Terminator, nemcsak mert olyan kegyetlenül erős, hanem mert folyékony fémmel is operál.

Nem túlzunk: testreszabott gőzkamrás hűtőrendszer és folyékony fém járul hozzá a zajtalan környezeti hűtéshez, az intelligens hűtés jegyében. Ezt még olvasni is jó a tomboló nyárban, hát még megtapasztalni. Az pedig nem kérdés, miért van szükség ilyen high-tech hűtésre: a bivalyerős AMD Ryzen 9 processzor, és a MUX kapcsolóval ellátott AMD Radeon RX 6800S mobil grafikus vezérlő makulátlan működése érdekében. Ritkaság, hogy AMD CPU és AMD GPU van a gépben, de egyrészt

a hatodik generációs AMD proci mindent visz, játék, videovágás, tényleg bármi jöhet neki, ráadásképp ehhez az erőhöz kiváló üzemidő jár.

Nem mindegy, a hatalmas teljesítmény hogyan jelenik meg. A 16:10-es képarányú QHD/120hz-es kijelző sokkal jobb lett az előző generációknál.

Színhű, magasabb a fényereje, és a vékony kávák mellett webkamera is van rajta, amellett, hogy így sokkal elegánsabb is.

Szóval a ROG Zephyrus G14 mindent tud, amit egy gamer gép, de még több is annál. Quad hangszórók és 3D Mic Array gondoskodik a pöpec hangrögzítésről, és Dolby Atmos támogatás a kristálytiszta hangzásról.

De el ne felejtsünk szólni az egyik legnagyobb menőségről, ami bizonyos értelemben külsőség, de koránt sem csak az.

Naná, hogy a fedlapi AniMe Matrix kijelzőről beszélünk, ami még ütősebb lett: több pontból áll, szebb és részletesebb animációkat jelenít meg.

Az eredeti szándék szerint bármit ki tudsz írni a fedlapra, ami most új funkciókat és minijátékokat kapott. Ez a külső, rejtett LED-sor ki/be kapcsolható, ha akarod, üzenhetsz valamit a világnak, kitehetsz képet, használhatod potméternek, szóval tényleg teljesen más kategória, mint egy hagyományos, sima szürkésfekete téglalap. Mondjuk nagyon dolgozol, és jelzed a többieknek, hogy most ne zavarjanak. Vagy nagyon ismerkednél, és kiírod, hogy Helló, mizu veled?

Sok egyéb mellett a töltöttségi szintet is jelezheted a AniMe Matrix kijelzővel. Apropó töltöttség: a 100W USB-C töltés akár fél óra alatt 50 százalékra tölti a 76 wattórás akksit, szóval emiatt sem kell különösebben aggódnod.

Ehhez a hardverhez az 1,72 kilós tömeg egyáltalán nem sok (meg amúgy sem), gondolj arra, hogy egy komplett gamer felszerelést viszel a válladon. Vagy egy fél irodát, ha történetesen a videovágás mesterévé képeznéd magadat.

Tehát egy széleskörűen használható, csúcskategóriás gép a ROG Zephyrus G14, amit ráadásul néhány igazán egyedi tulajdonsága is kiemel az átlag gamergépek sorából.

Forrás

A cikk létrejöttét támogatta az ASUS.

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Vélemény, hozzászólás?

Közösségi média

Segítségre van szüksége?

Foglaljon időpontot ONLINE!

Válasszon a szabad időpontok közül és adja meg a szükséges adatokat.

A lefoglalt időpontban érkezik kollégánk!

Ne mardj le semmiről

Hírek, akciók és érdekességek

Nem küldünk érdektelen dolgokat, csak ami fontos lehet minden felhasználónak