Egyetlen vezeték nélkül üzemel ez az üvegből készült hifi rendszer

Új magasságokba emeli a minimalizmust a Zytronic ElectroglaZ.


Az igazi megszállottak komoly erőfeszítéseket ölnek abba, hogy az otthoni  hangrendszerük ne csak kiválóan szóljon, de mutatós is legyen, a gyártók pedig szebbnél szebb dizájnokkal igyekeznek kiszolgálni ezt a teljesen jogos igényt.

Az érintőképernyős technológiákra szakosodott Zytronic most az üveggyártó Pilkingtonnal fogott össze, hogy egy olyan minimalista hifit villanthassanak meg, amitől garantáltan eldobják az agyukat az ínyencek.

Az üvegből készült szerkezet egyetlen kábel nélkül üzemel, ezért olyan hatást kelt, mintha a hangszórói és a központi képernyője a semmiben lebegnének, a dizájnt pedig az integrált LED-világítás és az érintőképernyős gombok teszik még feltűnőbbé.

A nem mindennapi hifi lelke az ElectroglaZ néven futó  speciális üveg, amely képes vezetni az áramot, így kiváltja a vezetékeket. A Zytronic szerint az anyag csak alacsony feszültség átvitelére képes, de a megosztott képek alapján ez elég ahhoz, hogy egy kijelzőt is tápláljon. A hifiről a január 31. és február 3. között esedékes barcelonai ISE-kiállításon árulnak majd el többet, de valószínűsíthető, hogy nem lesz belőle megvásárolható termék, hiszen a Zytronic és a Pilkington sem ezen a területen nyomulnak.

Az ipar számára viszont sok lehetőséget kínálhat az ElectroglaZ technológia, így nem kizárt, hogy más kütyükben is viszontlátjuk. A távlatokat mutatja, hogy a Zytronic egy vezeték nélküli töltőként funkcionáló üvegasztalt, valamint egy beépített kijelzővel és kamerával felturbózott “tárgyalópanelt” is épített az anyaggal, ezeket azonban még nem láthatta a nagyközönség.

Forrás

Megosztás:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Print
A legjobb

Legnépszerűbb bejegyzéseink

Operációs Rendszerek Frissítése – A Számítógép Teljesítményének Titka

Ma egy olyan témáról szeretnék beszélni, ami sokak számára talán kihagyhatatlannak tűnik, de sokan mégsem foglalkoznak vele eléggé: operációs rendszered frissítésével kapcsolatban. Tudom, hogy elsőre unalmasnak hangzik, de hidd el, ez az egyszerű lépés lehet az, ami drasztikusan növeli a számítógéped teljesítményét és biztonságát. Maradj velünk, és mutatjuk, miért is

A számítógép felújítás előnyei és folyamata

Szeretnéd tudni, hogyan hozhatod ki a legtöbbet a jelenlegi számítógépedből, anélkül hogy egy vagyonba kerülne egy vadonatúj gép? Akkor jó helyen vagy, mert a számítógép felújítás lehet az, amit keresel. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a számítógép felújításának előnyeit és a folyamat lépéseit úgy, hogy mindenki számára érthető legyen. Miért Fontos

Helyi vagy házhoz járó szerviz? A kényelmes és hatékony megoldás a problémáidra

Az életünk egy részévé váltak a számítógépek és laptopok. Ezek a modern eszközök rengeteg előnnyel járnak, de néha sajnos problémákkal is szembetaláljuk magunkat. De ne aggódj, itt vagyunk, hogy segítsünk! 🏡 A helyi számítógép szervizek hatalmasak, és sokukban szakértő szakemberek dolgoznak, de miért ne választanád a még kényelmesebb megoldást? A