Egyetlen vezeték nélkül üzemel ez az üvegből készült hifi rendszer

Új magasságokba emeli a minimalizmust a Zytronic ElectroglaZ.


Az igazi megszállottak komoly erőfeszítéseket ölnek abba, hogy az otthoni  hangrendszerük ne csak kiválóan szóljon, de mutatós is legyen, a gyártók pedig szebbnél szebb dizájnokkal igyekeznek kiszolgálni ezt a teljesen jogos igényt.

Az érintőképernyős technológiákra szakosodott Zytronic most az üveggyártó Pilkingtonnal fogott össze, hogy egy olyan minimalista hifit villanthassanak meg, amitől garantáltan eldobják az agyukat az ínyencek.

Az üvegből készült szerkezet egyetlen kábel nélkül üzemel, ezért olyan hatást kelt, mintha a hangszórói és a központi képernyője a semmiben lebegnének, a dizájnt pedig az integrált LED-világítás és az érintőképernyős gombok teszik még feltűnőbbé.

A nem mindennapi hifi lelke az ElectroglaZ néven futó  speciális üveg, amely képes vezetni az áramot, így kiváltja a vezetékeket. A Zytronic szerint az anyag csak alacsony feszültség átvitelére képes, de a megosztott képek alapján ez elég ahhoz, hogy egy kijelzőt is tápláljon. A hifiről a január 31. és február 3. között esedékes barcelonai ISE-kiállításon árulnak majd el többet, de valószínűsíthető, hogy nem lesz belőle megvásárolható termék, hiszen a Zytronic és a Pilkington sem ezen a területen nyomulnak.

Az ipar számára viszont sok lehetőséget kínálhat az ElectroglaZ technológia, így nem kizárt, hogy más kütyükben is viszontlátjuk. A távlatokat mutatja, hogy a Zytronic egy vezeték nélküli töltőként funkcionáló üvegasztalt, valamint egy beépített kijelzővel és kamerával felturbózott „tárgyalópanelt” is épített az anyaggal, ezeket azonban még nem láthatta a nagyközönség.

Forrás

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Vélemény, hozzászólás?

Közösségi média

Segítségre van szüksége?

Foglaljon időpontot ONLINE!

Válasszon a szabad időpontok közül és adja meg a szükséges adatokat.

A lefoglalt időpontban érkezik kollégánk!

Ne mardj le semmiről

Hírek, akciók és érdekességek

Nem küldünk érdektelen dolgokat, csak ami fontos lehet minden felhasználónak